Schoonheidsspecialiste in Heusden-Zolder is komende 6 weken volzet: "Klanten zijn onmiddellijk beginnen te boeken"

Vanaf vandaag mogen de niet-medische contactberoepen weer aan de slag. Je kan eindelijk weer je nagels laten lakken, je wenkbrauwen laten epileren, een tattoo laten zetten… Al moest je wel je afspraak tijdig vastleggen. "De klanten zijn onmiddellijk beginnen te boeken. Ik zit voor de komende zes à zeven weken al vol", klinkt het bij schoonheisspecialiste Kathleen Scevenels uit Heusden-Zolder.

Naast de kappers mogen vanaf vandaag ook de niet-medische contactberoepen weer aan de slag. Zo is Kathleen Scevenels uit Heusden-Zolder vanmorgen ook weer gestart in haar schoonheidssalon Beau-Vie.  Haar eerste klant Barbara was er vanochtend al vroeg bij om 7 uur. "Ik voel me vooral vereerd dat ik als eerste mag komen", lacht Barbara. "Ik laat alles door Kathleen doen.  Ik vind het ook belangrijk om verzorgd voor de dag te komen."

"Bij Kathleen langskomen is niet alleen fysieke zorg, maar ook mentale zorg. Tijdens de behandeling staat er een zacht muziekje op, we hebben een goede babbel, het is hier even tijd voor mezelf."

Voor de meeste klanten is het niet gemakkelijk om vier maanden van de wenkbrauwen af te blijven. Gelukkig heeft Barbara dat wel gedaan. "Ik durf dat niet en ik weet van mezelf ook dat ik dat niet kan", zegt Barbara.  "Er zijn mensen die dat zelf niet kunnen en dan kan het wel eens mislukken", sluit Kathleen aan. "Barbara is braaf geweest."

Lees verder onder de foto.

Niet stilgezeten

Tijdens de lockdown heeft schoonheidsspecialiste Kathleen niet stilgezeten. Ze heeft een cursus gevolgd om online mensen hun huidtype te kunnen bepalen. Haar klanten kregen dan testers mee aan de hand van Kathleens' advies. Ze is haar job dan ook niet verleerd. “Het is precies of ik nooit ben uit geweest. Ik doe mijn job dan ook erg graag”, vertelt Kathleen. 

Toch is Kathleen opgelucht dat ze opnieuw klanten mag ontvangen in haar salon. "Ik wil mijn klanten volop verwennen. Ik heb er echt zin in", zegt Kathleen. Ze moet wel aan heel wat veiligheidsmaatregelen voldoen omwille van corona, maar dat is voor haar geen probleem. Ze werkte altijd al zeer hygiënisch. "Ik droeg hiervoor ook altijd een mondmasker, dus dat is niet nieuw voor mij", aldus Kathleen.

Meest gelezen