Bierbeek Leeft

Na 20 jaar plant Bierbeek nieuw speelbos

De laatste bomen van het nieuwe speelbos in Bierbeek zijn gisteren geplant.  De bomen en struiken zijn voorlopig nog klein, maar na 20 jaar op de planning te staan, komt het speelbos er. Het zal bestaan uit 3.400 nieuwe bomen, verspreid over een oppervlakte van ongeveer drie voetbalvelden. 

Schepen van jeugd Lisa Hermans (CD&V) is blij dat het speelbos aan het Mevrouwkensveld er nu ook echt is. "Na een lange tijd op de planning hebben we vandaag het speelbos kunnen afwerken. De planten zijn nu nog piepklein, maar op termijn gaan we een nieuw bos zien in Bierbeek", zegt ze.  Tussen de nieuwe bomen is ook een groot stuk niet beplant. Daar komen later speelelementen. "Wanneer het bos volgroeid is, plaatsen we nog natuurlijke elementen om op te spelen. Zo kunnen kinderen uit de buurt zich uitleven in de natuur." 

"Ze planten voor de volgende generatie" 

Lisa Hermans, schepen van Jeugd in Bierbeek

Hoewel het speelbos nog niet direct speelklaar is, kwam de lokale Chiro een handje toesteken. Samen plantten ze de laatste bomen. "Ze planten de bomen niet voor hunzelf, maar voor de volgende generatie. Die gaat er ongetwijfeld nog veel plezier aan hebben." zegt Hermans. 

De Chiro van Bierbeek plant de laatste bomen
Bierbeek Leeft

Meest gelezen