UHasselt en Hogeschool PXL trekken rond met mobilhome om laatstejaars te informeren:"Goed dat we eens met iemand kunnen praten"

Laatstejaars in het secundair kunnen momenteel niet naar de unief of hogeschool om zich te informeren over een studiekeuze, dus doen UHasselt en PXL het andersom:  met een mobilhome komen de studiekeuzebegeleiders naar verschillende scholen. Zo kunnen ze de leerlingen persoonlijk antwoorden geven op hun vragen. 

"Wij gaan coronaproof naar de scholen, naar de leerlingen toe voor diegenen die vastzitten in hun keuze", zegt Marieke Huismans van de UHasselt. "Het gaat er echt om dat we de leerlingen helpen kiezen. Het zesde middelbaar is helemaal anders dan ze zich hadden voorgesteld, want normaal is dat een beetje een feestjaar. Maar we willen hen met deze actie een stapje terug op de goeie weg brengen."

Het is echt goed dat we met iemand eens kunnen spreken over onze studiekeuze

De leerlingen zijn blij met het initiatief, zoals Daan: "Ik vind het een heel goed initiatief, omdat er geen live infodagen meer zijn door corona. Dus het is echt goed dat we met iemand eens kunnen spreken over onze studiekeuze en dat er live advies gegeven kan worden." En ook Daniël is gewonnen voor het initiatief: "Heel veel mensen in mijn klas zitten vol vragen en die kunnen hier gesteld worden. En het is ook fijn dat je wat contact hebt met mensen om beter vragen te stellen, en dan zijn ze ook sneller beantwoord."

De volgende weken gaan de studiekeuzebegeleiders in bijna 30 scholen langs.

Meest gelezen