Archieffoto burgemeester van Deerlijk, Claude Croes

Burgemeesters vinden het moeilijk om thuis te werken: "Sommige zaken kàn je gewoon niet van thuis uit regelen"

Uit de rondvraag van Radio 2 bij alle burgemeesters blijkt dat thuiswerken voor burgemeesters toch niet zo simpel is. Meer dan de helft werkt toch nog grotendeels buitenshuis, ondanks de verplichting om thuis te werken tot 1 april als de job het toelaat.

Thuiswerken is zeker nog tot 1 april verplicht, tenzij je je werk niet van thuis kan doen. Maar voor heel wat burgemeesters is dat niet zo simpel. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 bij alle Vlaamse burgemeesters. Meer dan de helft werkt niet thuis, maar de burgemeester van Deerlijk, Claude Croes (CD&V), koos er van in het begin voor om volledig thuis te werken. Maar soms moet ook hij zich verplaatsen naar het gemeentehuis, omdat het niet anders kan.

's Avonds documenten ondertekenen

"Ik doe alles digitaal", zegt Croes. "Als het echt niet anders kan, woon ik fysiek een vergadering bij. Maar dat is enkel als er grote plannen getoond moeten worden. Ik ga soms nog naar het gemeentehuis als er een huwelijk voltrokken moet worden. Ook dat kan moeilijk van thuis uit. 's Avonds, als er geen volk meer is in het gemeentehuis, ga ik documenten ondertekenen."

"Ik ben zelf besmet geweest met het coronavirus en moest zelfs even in het ziekenhuis opgenomen worden. Doordat ik me fel aan de maatregelen hou, heb ik niemand in het gemeentehuis besmet", besluit de burgemeester van Deerlijk.

Meest gelezen