Treinverkeer tussen Lichtervelde en Kortrijk volledig onderbroken

Er rijden momenteel geen treinen tussen Lichtervelde en Kortrijk door een incident aan de spoorwegovergang in de Guido Gezellelaan in Roeselare. De NMBS zet vervangbussen in. Het is nog niet duidelijk hoe lang de hinder nog zal duren.

Het treinverkeer tussen Lichtervelde en Kortrijk is sinds 10.15 uur onderbroken en dat in beide richtingen. Door het incident aan de spoorwegovergang in de Guido Gezellelaan in Roeselare moesten 60 treinreizigers geëvacueerd worden. Zij worden met vervangbussen naar hun bestemming gebracht. 

“In de mate van het mogelijke zullen aankomende treinen op die lijn omgeleid worden en zal een aangepaste dienstregeling voorzien worden”, zegt Frederic Petit van spoorwegbeheerder Infrabel.

Meest gelezen