Facebook Wegen en Verkeer

Verkeershinder mogelijk door werken aan Expresweg rond Brugge

Vanaf vandaag kan er veel verkeershinder zijn op de Expresweg in Brugge. Het wegdek van de N31 wordt vernieuwd van het stuk tussen de brug over het Waggelwater en de Blankenbergsesteenweg. Bestuurders moeten daar over 1 rijstrook rijden, in plaats van over 2.

Dit is het begin van onderhoudswerken voor de hele Expresweg rond Brugge (N31). Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer: "Wij gaan dit jaar in verschillende fases werken. Die fases gaan dan ook wisselen. Tijdens de werken is er in beide richtingen maar 1 rijstrook vrij. Normaal gezien zijn er 2 rijstroken. Maar vanaf vandaag is er maar 1 rijstrook ter beschikking en dat kan voor vertragingen zorgen."

Die vertragingen zijn vooral van belang voor het verkeer tussen Brugge en de Oostkust (Blankenberge, Knokke-Heist). Ook voor het vrachtverkeer van en naar de haven van Zeebrugge wordt er hinder verwacht. Voor wie van de E40 richting Zeebrugge rijdt, wordt er in een omleiding voorzien via Aalter en Maldegem. 

  

 

Meest gelezen