Basisschool Asse-Terheide wordt verkeersvrij tijdens de piekuren

Vrije Basisschool De Leerheide ligt vanaf donderdag officieel aan een schoolstraat. Dat wil zeggen dat de straat niet meer toegankelijk is voor verkeer bij het begin en het einde van de schooldag. Voor Asse is het een primeur. 

Vanaf donderdag is de Oostkouter, de straat waar basisschool De Leerheide ligt, verkeersvrij bij het begin en einde van de lesdag.  De straat wordt dan  afgesloten met slagbomen verwerkt in de Octopuspaal. Burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) legt het initiatief uit. “Enerzijds willen we zorgen voor een veilige schoolomgeving. Anderzijds willen we bij ouders een mentaliteit aankweken dat ze zich op de nabijgelegen parking moeten parkeren”, zegt Van Elsen. “Die parking zullen we overigens nog heraanleggen en voorzien van duidelijke parkeervakken. Nu parkeert iedereen willekeurig.”

De voorzitter van de ouderraad, Johannes Rumbaut, is ook tevreden van het initiatief. "De situatie is nu veel veiliger. Meestal komen ouders met de auto door de wijk om vervolgens voor de school te stoppen. Sommige bestuurders parkeerden zelfs op de stoep. Dat is nu dus niet meer mogelijk", legt hij uit. "Ouders kunnen nu hun kinderen op de parking afzetten, waar de gemachtigde opzichters de kinderen veilig naar school begeleiden.”  

Zien we binnenkort dan meer schoolstraten in Asse? "Dat moeten we nog onderzoeken. Er moet altijd een andere toegangsweg zijn. Hier aan De Leerheide is de situatie ideaal",  verklaart de burgemeester. "Extra schoolstraten komen er niet onmiddellijk, maar een uitbreiding is later altijd mogelijk."

Meest gelezen