JoelHoylaerts

Buurtbewoners wijk De Bruul in Leuven vinden ondergrondse parking in Brouwersstraat geen goed idee

De gemeenteraad in Leuven heeft de plannen goedgekeurd voor een ondergrondse parking onder het huidige gebouw van de intercommunale Interleuven in de Brouwersstraat. Die moet de eerdere plannen vervangen voor een parking onder het park De Bruul. Maar ook op deze zogenoemde Benedenparking komt er kritiek van de oppositie en de buurt.

Gisteravond heeft de Leuvense gemeenteraad het licht op groen gezet voor de bouw van een ondergrondse parking onder het huidige gebouw van Interleuven in de Brouwersstraat.  Die moet de eerder afgeschoten plannen voor een parking onder het Bruulpark vervangen. Maar ook de nieuwe zogenoemde Benedenparking stuit op kritiek van de oppositie in de gemeenteraad en van de Bruul Buurtbewoners. 

Te duur en te veel verkeer

"De in- en uitrit van die Benedenparking komt nog altijd in de overdrukke Brouwersstraat", zegt Bie Daems van de Bruul Buurtbewoners. "In die straat komen elke dag al meer dan 4.000 auto's en 1.000 bussen voorbij, en daar komt dan nog het extra verkeer voor die parking bij en dat is van het goeie te veel", vindt Daems.  "Bovendien is het kostenplaatje opgelopen tot 25 miljoen euro. Dat is nog meer dan de plannen voor de parking onder het Bruulpark. En er is overigens meer dan voldoende parkeergelegenheid in de binnenstad en aan de rand. Deze buurt vraagt dus niet om deze extra parking", besluit Bie Daems. Er volgt nu wel nog een nieuw openbaar onderzoek waarbij tegen midden mei opnieuw bezwaarschriften kunnen worden ingediend. 

Meest gelezen