Radio 2

De Lovie opent dorpswinkel in Stavele: "Het moet vooral een ontmoetingsplaats worden"

In Stavele bij Alveringem hebben ze opnieuw een dorpswinkel. Daar is een dorpspunt geopend van De Lovie, de instelling voor mensen met een handicap. In die nieuwe winkel kan je producten kopen van boeren uit de buurt. Bewoners van De Lovie staan ook klaar om thuis te helpen.

In Stavele was er geen dorpswinkel of café meer. Daarom moet het dorpspunt vooral een ontmoetingsplaats worden. Opvoedster Veerle Decroix van De Lovie: "Je kan hier dagdagelijkse boodschappen doen: brood, kaas, melk... Maar we leveren ook thuis bij mensen die niet zo mobiel meer zijn. Meteen halen we daar glas op en geven de planten water. Later zouden we ook graag een cafetaria openen."

4 jaar geleden opende De Lovie al een eerste dorpspunt in Beveren aan de IJzer.

Meest gelezen