imago images/MediaPunch

Ex-president Donald Trump en zijn vrouw Melania zijn in januari gevaccineerd tegen het coronavirus

Donald Trump en zijn vrouw Melania hebben zich in alle stilte in januari laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat meldt een adviseur van de voormalige president. Dat Trump het zelf niet heeft bekendgemaakt, komt wellicht doordat er nogal wat critici van vaccins bij zijn aanhangers zijn. Wel heeft Trump enkele dagen geleden die aanhang gevraagd om zich te laten vaccineren.

Het is niet duidelijk welk vaccin Trump gekregen heeft en over hoeveel injecties het gaat. Het zou wel gebeurd zijn toen hij nog president was. Anders dan bij huidig president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris is de vaccinatie van Trump en zijn vrouw in alle stilte verlopen.

Wellicht wou Trump niet de aandacht trekken omdat er bij zijn aanhangers veel mensen zijn die vaccins niet vertrouwen of mensen die gewoon vinden dat de coronacrisis overroepen is. Dat was aanvankelijk ook de mening van Trump zelf, tenminste in het begin van de epidemie. De voormalige presidenten Bill Clinton, George W. Bush en Barack Obama lieten zich in december voor de camera vaccineren om te tonen dat de vaccins veilig zijn. Ook de bejaarde ex-president Jimmy Carter heeft een vaccin gekregen.

Enkele dagen geleden heeft Trump zijn aanhangers, tijdens zijn eerste toespraak sinds zijn aftreden, wel opgeroepen om zich te laten inenten. Tijdens die toespraak eiste hij ook de verdienste op dat het zijn regering was die de vaccins heeft laten ontwikkelen. Dat klopt deels voor een aantal vaccins, maar niet voor dat van Pfizer en BioNTech. Die kregen geen geld van de Amerikaanse overheid en kwamen als eersten met een vaccin op de markt.

Meest gelezen