"Speedfietser" die onder invloed was, betrapt op weg naar zijn werk

In Bilzen heeft de politie een fietser kunnen onderscheppen die onder invloed was van amfetamines. De man van 43 werd 's ochtends vroeg betrapt toen hij op weg was naar zijn werk.

De lokale politie van Bilzen – Hoeselt heeft maandagochtend een 43- jarige fietser uit Waltwilder gecontroleerd op de Maastrichterstraat in Bilzen. Hij werd herkend omdat ze hem de week voordien ook al wilden controleren, maar toen kon hij ontkomen door in een bos te fietsen en zich daar schuil te houden. 

Bij de controle maandagochtend leek eerst alles in orde, maar omdat de gestandaardiseerde checklist positief was, hebben de agenten hem een speekseltest opgelegd.  Die was positief voor het gebruik van amfetamines. De man zal voor de politierechter moeten verantwoorden.

Meest gelezen