Gedetineerde die cipier gijzelde in Brugge wil zich verontschuldigen

De gedetineerde die vorige week meer dan 3 uur lang een vrouwelijke cipier gijzelde in de gevangenis van Brugge, wil zich bij haar verontschuldigen. De man zit een straf uit van meer dan 20 jaar voor moord. Hij eiste dat zijn vader en zijn broer, die ook veroordeeld zijn in de moordzaak, zouden vrijgelaten worden en vroeg zelf een helikopter om te vluchten. 

Grote commotie vorige week in de gevangenis van Brugge. Een gedetineerde greep er een vrouwelijke cipier vast en bedreigde haar met een zelfgemaakt wapen: een balpen waar hij plastic rond gewikkeld had en die hij had opgewarmd tot er een scherpe punt aan kwam. De man zit een lange straf uit voor de moord op iemand uit een familie waarmee zijn gezin al lang ruzie had. Ook zijn vader en broer werden veroordeeld in de zaak, als opdrachtgever en als schutter. Hij eiste dat de twee zouden vrijgelaten worden en vroeg ook een helikopter om zelf te kunnen ontsnappen.

Verontschuldigen, als dat mag

Onderhandelaars konden de man vorige week uiteindelijk overtuigen om de vrouw te laten gaan. De cipier, die pas enkele maanden in dienst was, raakte niet gewond. Toch wil hij zich nu verontschuldigen bij haar. "Mijn cliënt beseft dat het niet goed te praten is", zegt zijn advocaat Mathieu Langerock, "maar wil graag zijn excuses aanbieden, als zij dat toelaat, hetzij persoonlijk, hetzij via een brief."

Meest gelezen