Google Street View

Herstellingen kerk Schoonbeek binnenkort van start: klaar tegen midden juli 

Binnenkort starten de herstelwerken aan de kerk in Schoonbeek, een deelgemeente van Bilzen. In oktober 2019 ging die tijdelijk op slot nadat er zwamvorming in de houten steunbalken was ontdekt waardoor de stabiliteit van de kerk in gevaar kwam.

De stabiliteit van de kerk moet dringend worden aangepakt. Anderhalf jaar geleden bleek dat de houten steunbalken waren aangetast door een zwam, ondanks een grondige renovatie in 2014. Omdat er instortingsgevaar was, is de kerk gesloten. 

De Onze-Lieve-Vrouw Maagd der Armen werd in 1993 ingewijd en ziet er nog erg modern uit. De ruimte in de kerk wordt normaal gezien ook gebruikt door de school ernaast en door lokale verenigingen. Als alles goed gaat, zijn de herstellingen midden juli klaar.

Meest gelezen