Hiphoppers moeten leraren overtuigen les te geven in Nederlandstalig onderwijs in Brussel

Er is een groot tekort aan leraren in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Daarom heeft de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel een campagne opgezet om het Nederlandstalig onderwijs in de hoofdstad in de kijker te zetten en te promoten. Ze roept hiervoor de hulp in van de Brusselse hiphoppers Berry en Lefto.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel  lanceert een grote campagne om meer leerkrachten te overtuigen les te geven in de hoofdstad. Er is namelijk een groot tekort aan leerkrachten in het Nederlandstalig onderwijs. De commissie wil de Brusselse leerkrachten in de kijker zetten en lesgeven in Brussel promoten. Ze heeft hiervoor de hulp ingeroepen van de Brusselse hiphoppers Berry en Lefto. 

Leerkrachten verdienen waardering

"Elke dag staan 7.400 leerkrachten voor de klas in Brussel", zegt Brussels minister van Onderwijs Sven Gatz (Open VLD). "En zij doen dat met veel enthousiasme en inzet.  Zij verdienen waardering voor het werk dat ze doen en vandaar starten we deze campagne. Zo willen we nieuwe leerkrachten overtuigen om in Brussel aan de slag te gaan." 

Het is moeilijk beginnende leerkrachten te overtuigen
Directeur Sabine Verheyden

"Het is echter moeilijk om leerkrachten die pas hun opleiding hebben beëindigd te overtuigen om in Brussel aan de slag te gaan", zegt directeur Sabine Verheyden van het Lutgardiscollege in Oudergem. "Zij komen in een omgeving terecht waaraan ze echt moeten wennen. Er is heel wat tijd nodig en energie of zin of een andere bril om te starten en de leerlingen te zien zoals ze zijn. Dat is in het begin toch wel wennen en daarom vraagt  het heel veel moeite om hen te overtuigen naar ons te komen."

Alle info over de campagne van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel vind je op de website https://www.leerkrachtbxl.be/

Meest gelezen