Inbrekers betrapt die het gemunt hadden op Renmans-filialen

Vandaag verschijnen 2 mensen voor de onderzoeksrechter die verdacht worden van een reeks inbraken bij de slagerijketen Renmans. Ze werden afgelopen weekend betrapt in een filiaal van Renmans in Oostende. 

In de Alfons Pieterslaan in Oostende zijn afgelopen weekend 2 mannen betrapt tijdens een inbraak in een Renmans-filiaal. Sinds januari al wordt de slagerijketen door inbraken geplaagd. Eerst in Vlaams-Brabant, later aan de kust. Verkoopsverantwoordelijke Frank Depourcq snapt niet goed waarom. "Sinds een eerdere inbrakenplaag, in 2019, houden we amper nog cash bij na sluitingstijd. We zijn stap voor stap ook alle vestigingen beter aan het beveiligen." Die extra beveilinging moet er wel nog komen in een aantal vestigingen aan zee. Het zou kunnen dat de bende net daarom ook haar actieterrein twee weken geleden naar de kust heeft verhuisd.

Ik wil potentiële inbrekers duidelijk maken dat er niets meer te rapen valt.
Frank Depourcq, verkoopsleider bij Renmans Groep

Op dievenpad voor de nachtklok

Voor de daders betrapt werden in Oostende, was er al ingebroken bij Renmans in Nieuwpoort. "De buit was beperkt omdat er, zoals ik daarnet al zei, nauwelijks cash in de winkels blijft liggen", zegt Depourcq, "maar we zitten natuurlijk met de kosten van de schade die ze hebben gemaakt om binnen te komen. Opvallend ook: de dieven sloegen telkens toe tussen acht uur 's avonds en middernacht, waarschijnlijk om geen argwaan te wekken door na de nachtklok op pad te gaan."

Onderzoek volop bezig

Het gerecht onderzoekt nu in hoeverre de twee verdachten daadwerkelijk verantwoordelijk zijn voor andere inbraken bij Renmans. Dat onderzoek is nog volop aan de gang. Volgens Renmans zou er wel degelijk een verband zijn ontdekt tussen de inbraken aan de kust en de eerdere feiten in Vlaams-Brabant. 

Meest gelezen