Kleindochter zorgt voor animatie op plein voor rusthuis Vinkenhof in Houthalen: "Om oma op te beuren"

Omdat de oma van Emily De Wreede uit Houthalen-Helchteren tijdens de tweede coronagolf neerslachtig was, besloot Emily om 20 activiteiten te organiseren op het grasplein aan het woonzorgcentrum. En met succes, haar oma en de andere bewoners genoten van de taferelen die zich buiten afspeelden. 

"Mijn oma is normaal gezien altijd heel opgewekt maar toen ik haar zag tijdens de tweede coronagolf was ze heel droevig, en dat had me toch wel geraakt", vertelt kleindochter Emily De Wreede." En dus begon Emily met het organiseren van wat activiteiten op het graspleintje van het wzc Vinkenhof. De rusthuisbewoners konden alles van op veilige afstand volgen aan het raam van hun kamer. "Als ik dan hun glimlach zag, dan maakte dat ook mijn dag goed." 

Het werden uiteindelijk 20 activiteiten. "Via Facebook had ik kennissen opgeroepen om me te helpen. Verschillende sportverenigingen zijn hier buiten op het gras komen trainen, de kleuters van de school hier in de buurt zijn eens komen spelen en ook de leden van de Chiro. Er is ook een doedelzakspeler gekomen en er reed een stoet met oldtimertraktoren voorbij." Alles moest min of meer in het geheim gebeuren, om te voorkomen dat buurtbewoners naar de activiteiten kwamen kijken.

(Lees verder onder het Facebookbericht)

De bewoners hebben enorm genoten van die activiteiten, zegt Domien Truyers van het wzc Vinkenhof.  "En die ontspanning was heel welkom, want we werden hier zowel in de eerste als in de tweede golf zwaar getroffen. We hebben ook veel bewoners moeten afgeven." Volgens burgemeester Alain Yzermans (SP.A-Groen-Plus) is Emily alvast de meest creatieve inwoner van Houthalen-Helchteren, tijdens deze coronacrisis.

Meest gelezen