Nieuw trainingscentrum voor brandweer in Weelde

In een grote loods op de oude NAVO-site in Weelde heeft een nieuw trainingscentrum haar deuren geopend. In het centrum kunnen de brandweermannen en -vrouwen van de zone Taxandria onder andere hun fysieke conditie testen en leren hoe ze veilig op een dak moeten beklimmen.

De 450 personeelsleden van de hulpverleningszone Taxandria hebben vanaf nu een eigen plek om te trainen. Het nieuwe trainingscentrum in Weelde is maar liefst 5.000m² groot en zorgt ervoor dat de brandweerlieden op regelmatige basis kunnen komen oefenen. Zo leren ze bijvoorbeeld werken met kettingzagen om bomen te verzagen bij stormschade en trainen ze op de bevrijding van slachtoffers uit voertuigen.

In het trainingscentrum wordt er niet met vuur getraind.  Die specifieke trainingen blijven plaatsvinden op de Campus Vesta, de opleidingschool voor politie en brandweer, in Emblem. De hulpverleningszone Taxandria is actief in 12 gemeenten in de Noorderkempen (Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Kasterlee, Lille, Merksplas, Oud-Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar). Bedoeling is om het trainingscentrum ook ter beschikking te stellen van andere hulpverleningszones.

Meest gelezen