Radio 2

Nieuwe uitbater Jonas neemt café Damberd in Gent over: “Interieur blijft, maar krijgt opfrisbeurt”

Jonas Van Tornhout is de nieuwe uitbater van het café Damberd in Gent. Hij heeft deze week een contract getekend met brouwerij Haacht, de eigenaar van het café. “Het interieur blijft hetzelfde, maar ik ga bepaalde dingen opfrissen. Het café heeft nu een jazz reputatie. Ik wil dat iets breder trekken, van jazz tot rock. Voor ieder wat wils dus”, zegt Van Torhout. 

“Het is een café dat nostalgisch is voor mij. Toen ik 15 jaar oud was, kwam ik er al pintjes drinken na school. Toen ben ik verliefd geworden op café Damberd.” De nieuwe uitbater deed meteen een bod, toen hij zag dat het café te koop stond. 

“Ik had een los bod gedaan, zonder het café helemaal te bezichtigen. Er is daar zoveel te zien, het gebouw is echt gigantisch, het is bijna een museum van caféspullen”, vertelt Van Tornhout.

Het heeft nu een jazz reputatie. Dat wil ik ruimer maken, van pop tot rock, funk en soul. Voor iedereen zal er wel iets tussen zitten

Jonas Van Tornhout nieuwe uitbater café Damberd

Wat het interieur betreft blijft alles hetzelfde. Maar Van Tornhout wil de muziekkeuze verruimen. "Het heeft nu een jazz reputatie. Dat wil ik ruimer maken, van pop tot rock, funk en soul. Voor iedereen zal er wel iets tussen zitten”, zegt hij. 

Horeca in tijden van corona

De café-uitbater vindt het frustrerend dat mensen buiten zo dicht bij elkaar zitten. Hij vindt dat de horeca daar een oplossing voor kan bieden. “Het zou beter zijn als de terrassen kunnen openen, waarbij er ook sociale controle is op hygiëne en mondmaskers.”

Van Tornhout vindt dat het nu de tijd is om café’s te kopen. “Ze zeggen dat je in crisistijden moet investeren. Ik heb die kans niet laten liggen. Maar moest ik het Damberd voor de coronacrisis overgenomen hebben, dan zou het onmogelijk geweest zijn om het te kunnen betalen”, besluit Van Tornhout. 

Meest gelezen