Videospeler inladen...

279 ontvoerde schoolmeisjes na 4 dagen weer vrijgelaten in Nigeria

In Nigeria zijn 279 schoolmeisjes weer vrijgelaten, 4 dagen nadat ze ontvoerd waren door gewapende mannen. Het is niet duidelijk of er losgeld is betaald.

De schoolmeisjes werden afgelopen vrijdag ontvoerd in de noordelijke staat Zamfara. Gewapende mannen verbleven toen enkele uren in de school van de meisjes en namen hen uiteindelijk mee, volgens de politie naar een nabijgelegen bos.

Aanvankelijk was sprake van 317 ontvoerde leerlingen, maar dat cijfer blijkt nu niet te kloppen. 279 leerlingen zijn nu vrijgelaten en geen enkel meisje wordt nog gevangengehouden. De vrijgelaten meisjes verblijven nu allen in Gusau, de hoofdstad van de staat Zamfara.

Wie de daders waren, is nog niet duidelijk. In Zamfara opereren verschillende gewapende bendes die erom bekend staan te kidnappen voor geld of om gevangenen vrij te krijgen. Of er voor de vrijlating van deze kinderen losgeld is betaald door de overheid, is nog niet duidelijk.

In Nigeria worden geregeld leerlingen, meestal meisjes, ontvoerd. Zaterdag werden nog 27 leerlingen en 15 volwassenen vrijgelaten die midden februari ontvoerd waren.

Bekijk de beelden van hun vrijlating en de aankondiging van de gouverneur van de staat Zamfara op Twitter:

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen