Videospeler inladen...

Politie moet stadspark Leuven weer afsluiten wegens te veel volk: "Studenten informeren over alternatieven"

In Leuven is het stadspark vanmiddag alweer afgesloten omdat er te veel volk was. Het probleem is dat studenten altijd opnieuw naar dezelfde plekken gaan die ze kennen, zegt de politie. En daarom begint de stad met een campagne zodat studenten ook andere mooie plekken in Leuven leren kennen.

"Het werd deze namiddag alweer te druk op een bepaald moment, en dan hebben we het stadspark afgesloten," vertelt Marc Vranckx van de Leuvense politie. "We hebben het park deze keer wel niet ontruimd. Iedereen die er al was, kon blijven. Maar andere mensen mochten niet meer binnen."

Er zijn zoveel andere locaties waar je coronaproof kan genieten van de zon

"We merken dat studenten altijd naar plekken gaan die ze kennen, dat is vooral het stadspark en het sluispark," zegt Vranckx. "Maar er zijn zoveel andere locaties waar ze ook coronaproof kunnen genieten van de zon en waar er amper volk is. Bijvoorbeeld het provinciedomein van Kessel-Lo, het Dijlepark, de vijvers van Bellefroid. En je kan daar makkelijk met de fiets of te voet naartoe."

Er komt nu een campagne zodat studenten die andere plekken ook leren kennen. "We gaan onder meer de kanalen van de universiteit gebruiken om de studenten aan te spreken. En ook op de website van de stad ontdek je een hele lijst met locaties waar je rustig van het mooie weer kan genieten," aldus Vranckx.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen