Protest in Meise: "Wij willen geen sociale woningen in de Eversemse velden"

Inwoners van het gehucht Eversem in Meise, willen niet dat er een sociale woonwijk gebouwd wordt op de Eversemse velden. Ze willen die landelijke, open ruimte behouden. Ook de Vlaamse bouwmeester heeft in een rapport laten weten dat Eversem geen goeie plek is om een sociale woonwijk te bouwen, zegt het actiecomité.

In Meise hebben heel wat inwoners affiches aan hun raam gehangen met daarop: "Red onze Eversemse velden". Eversem is een gehucht van Meise, een landelijke, open ruimte. En nu wil de gemeente daar een sociale woonwijk bouwen. De bewoners hebben niks tegen sociale woningen, ze vinden alleen dat Eversem een open ruimte moet blijven. En daarom hebben ze zich verenigd in een actiecomité.  

Lees verder onder de foto.

"Ook de Vlaamse bouwmeester heeft een negatief advies gegeven voor de bouw van sociale woningen in Eversem", zegt Johan De Graeve van het actiecomité. "In zijn rapport staat dat dit geen geschikte plek is. Ten eerste omdat het open ruimte is, en de overheid raadt af om nog te bouwen in open ruimtes. Maar er is ook geen degelijk openbaar vervoer vanuit Eversem, en er zijn geen winkels. Dus als je daar sociale woningen bouwt, ben je als bewoner verplicht om een auto te kopen als je wil voorzien in je dagelijkse behoeften."

Ondertussen is het actiecomité begonnen met een crowdfunding om geld in te zamelen voor een advocaat, want ze overwegen juridische stappen. 

Meest gelezen