Timothy Tancré

Ramenwasser uit Melle hot op TikTok door logo's na te tekenen in zeepsop: "4,5 miljoen volgers, niet te geloven"

Ramenwasser Timothy Tancré uit Melle is razend populair op TikTok. Hij zet regelmatig filmpjes van zichzelf op de sociale media-app waarbij je hem logo's in zeep op ramen ziet tekenen. Ondertussen heeft hij al 4,5 miljoen volgers op TikTok kunnen verzamelen. Volgens de website SocialTracker zijn er maar 2 Belgen die meer volgers hebben.

De sociale media-app TikTok is niet meer uit de leefwereld van kinderen en jongeren weg te denken. TikTok is een app om korte muziekvideo's op te laden en te delen. Heel vaak zijn het dansjes op bekende muzieknummers, maar af en toe sluipt er ook iets anders tussen. Zoals de filmpjes van Timothy Tancré uit Melle die ramen wast. Als hij zijn ramen inzeept tekent hij met een raamwisser logo's in de zeep. Hij doet dat op verzoek en dat blijkt heel populair te zijn.

4,5 miljoen volgers op 1 jaar tijd

Bij Radio 2 Oost-Vlaanderen vertelt Tancré hoe het allemaal begonnen is: "Tijdens de eerste lockdown had een maat van mij de app eens getoond. Hij stuurde filmpjes door en ik vond dat heel leuk om te zien. Ik heb dan zelf een account aangemaakt op TikTok en van 't een kwam 't ander." In het begin was het moeizaam, maar toen was er een speciaal moment: "Op een van de filmpjes heeft mijn vriendin mij ten huwelijk gevraagd. Ze zei: als jij de bal in de trampoline kan trappen, dan gaan we trouwen. En ik had de bal heel ver weg getrapt. Zo is het succes begonnen."

Volgers van over heel de wereld doen verzoekjes om logo's of namen te tekenen. Ik doe mijn best om iedereen te plezieren

Ramenwasser Timothy Tancré

Terwijl andere TikTokkers jaren bezig zijn om miljoenen volgers te vergaren, is het bij Tancré relatief snel gegaan. Op minder dan een jaar tijd heeft hij ongeveer 4,5 miljoen volgers. De filmpjes waarin hij logo's in zeep op ramen tekent, trekken heel veel mensen aan. En hij maakt er anderen een beetje gelukkig mee: "Volgers vragen mij logo's of ook namen van personen te tekenen en dan doe ik dat. Ik krijg veel verzoekjes binnen en ik moet dan ook selecteren." Op Instagram gaat het om 100 à 200 berichten per dag, en op TikTok zijn het gemakkelijk een 1.000-tal reacties per filmpje.

(lees verder onder het filmpje)

Videospeler inladen...

Soms een half uur bezig aan een filmpje

Tancré doet zijn best om iedereen te plezieren, maar dat is niet altijd gemakkelijk met zoveel volgers, zegt hij. Sommige logo's gaan snel, maar er zijn er ook die al wat langer duren om te tekenen. Zoals die van Turkse voetbalclub Galatasaray SK, dat toch wat ingewikkeld is met krullen in het logo: "Daar ben ik ongeveer een half uur tot een uur mee bezig geweest." De tekeningen blijven ook niet zo lang, want zeep gaat snel weer weg: "Daar moet ik nog eens een oplossing voor vinden", zegt hij.

Tancré heeft ondertussen heel propere ramen thuis, want voor de filmpjes zeept hij ze gemakkelijk 2 à 3 keer per dag in. "Ik was mijn ramen verschillende keren op een dag", lacht hij. Of hij er een centje mee verdient? "Op dit moment niet, maar er is interesse van sponsors, dus we zullen zien. Het is begonnen als grap, maar het wordt een beetje serieuzer." Hij werkt samen met zijn broer en zal dat ook blijven doen naar de toekomst toe.

Wat is TikTok, en hoe werkt het precies? We hebben het uitgelegd in deze korte video.

Videospeler inladen...

Meest gelezen