Red Flame Tine De Caigny speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim

Eén van onze bekendste Red Flames vertrekt naar het buitenland. De Beverse Tine De Caigny is een toptalent in ons vrouwenvoetbal. Nu speelt ze nog bij Anderlecht, maar vanaf volgend seizoen gaan we haar aan het werk zien in Duitsland, bij Hoffenheim, die nu derde staat in de Duitse competitie. 

Onlangs won ze nog de Gouden Schoen en nu heeft ze dus een toptransfer binnen. Tine De Caigny verhuist van Anderlecht naar Hoffenheim: "Het is een opluchting om het bekend te kunnen maken. Het is toch iets waar je mee bezig bent, en nu kan ik mij verder focussen op de rest van het seizoen bij Anderlecht".

Tijd voor een nieuwe uitdaging

Tine De Caigny speelt al vijf seizoenen voor Anderlecht en het was tijd voor een buitenlands avontuur. "Ik denk dat ik bij Anderlecht heel veel bereikt heb, maar als ik me nog verder wil ontwikkelen, moest ik die stap zetten". De stap naar de Duitse competitie is meteen eentje naar een topcompetitie. "Iedereen heeft wel gezien dat we met de Red Flames tegen Duitsland een stevige wedstrijd kregen. Het is een heel krachtige competitie en ik denk dat ik daar mijn mannetje zal moeten staan. Ik kijk er zeker naar uit".

Hoffenheim heeft zelf contact opgenomen met het management van Tine. Na enkele gesprekken met de trainer en het bestuur van Hoffenheim heeft ze dan de knoop doorgehakt. En de interesse was er al voor de uitreiking van de Gouden Schoen. "Ze hebben mij gecontacteerd voor de Gouden Schoen. Maar ze waren natuurlijk heel fier op die prijs en op het feit dat ze mij kunnen verwelkomen na de zomer".

Lees verder onder de foto

Radio 2

Ik zal alles wat moeten aanpassen

"Alles zal anders zijn. Helemaal alleen naar daar gaan, zonder familie of vrienden, zal sowieso al een aanpassing zijn. Het is ook een harde competitie met veel duels. Maar dat kan alleen maar goed zijn voor mijn ontwikkeling". Hoffenheim zorgt voor verblijf in Duitsland en daar heeft Tine wat de keuze. "Dicht bij het terrein of wat meer in de stad, dat moet ik nog bekijken. En ik kan er ook voor kiezen om alleen te wonen of samen met een andere speelster. Ik weet het nog niet goed, ik zal dat daar eens moeten bekijken, maar nu met corona is dat niet evident". 

De overstap naar de Duitse competitie zorgt er ook voor dat Tine De Caigny nu voltijds sportster wordt. Haar job bij een Aalsterse sportwinkel zal ze vaarwel moeten zeggen. "Dat maakte het ook wel zwaar. Een hele dag werken en dan nog trainen. Nu zal ik niet meer moeten werken overdag en kan ik mij volledig focussen op het voetbal".

De Champions League lonkt

Hoffenheimstaat voorlopig derde in de competitie en maakt dus nog altijd kans op een ticket voor de Champions League. Daar kijkt Tine De Caigny alvast naar uit. "Champions League spelen is altijd iets extra en ik hoop dat Hoffenheim minstens derde blijft zodat we die Champions League kunnen spelen.

Het Duits van Tine De Caigny staat nog niet op punt. "Ik ben nu naar Sturm der Liebe aan het kijken. Ze hadden mij dat aangeraden, maar mijn mama en mijn bomma spreken wel heel goed Duits, dus die kunnen mij zeker helpen. 'Auf wiedersehen' ken ik al, maar voor de rest nog niet veel", lacht De Caigny.

Beluister hier het gesprek met Tine De Caigny bij Radio 2 Oost-Vlaanderen:

Radio 2

Meest gelezen