Seniorenraad en jeugdraad Nijlen werken samen om eenzaamheid te bestrijden

In Nijlen zullen de seniorenraad en de jeugdraad samenwerken om eenzaamheid bij hun inwoners tegen te gaan. Uit een bevraging van Radio 2 blijkt namelijk dat de eenzaamheid in bijna alle Vlaamse gemeenten na 1 jaar corona is toegenomen. Onder meer de gemeente Nijlen wil daar iets aan doen, met blijvende initiatieven voor iedereen. "Eenzaamheid doet zich voor in alle leeftijdsgroepen, niet alleen bij ouderen", zegt Nathalie Gijsels van het Meldpunt Vereenzaming in Nijlen.

Bijna alle burgemeesters in Vlaanderen geven aan dat de eenzaamheid in hun gemeente na 1 jaar corona is toegenomen. Dat blijkt uit een bevraging van Radio 2. Alle gemeenten uit de provincie Antwerpen proberen daar nu iets aan te doen. In Nijlen zullen de seniorenraad en de jeugdraad samen initiatieven nemen om de eenzaamheid te bestrijden. 

"De seniorenraad heeft opgemerkt dat heel wat initiatieven uitdovend zijn, maar corona is helaas nog niet voorbij", zegt Nathalie Gijsels van het Meldpunt Vereenzaming in Nijlen.  "Eenzaamheid doet zich ook voor in alle leeftijdsgroepen en niet alleen bij ouderen. Daarom slaan de seniorenraad en de jeugdraad van de gemeente de handen in elkaar om initiatieven te lanceren voor iedereen, die ook na corona nog bruikbaar zullen zijn."

Het zal vooral een uitdaging zijn om een laagdrempelig initiatief te vinden, want bij het Meldpunt hebben ze gemerkt dat er weinig mensen spontaan bellen voor hulp als ze eenzaam zijn.

Meest gelezen