Skatepark van Merchtem dicht na vandalisme

De burgemeester van Merchtem heeft beslist om het skatepark in zijn gemeente voor minstens één week te sluiten na een hele reeks vandalenstreken. Er zijn zitbanken vernield, er ligt overal zwerfvuil en er is graffiti gespoten.

Burgemeester Maarten Mast (Lijst 1785) van Merchtem heeft beslist om het skatepark in zijn gemeente met onmiddellijke ingang en voor minstens een week te sluiten. Vandalen hebben in het skatepark op de sportsite Dooren lelijk huisgehouden.  Er werd zwerfvuil achtergelaten, zitbanken en andere zaken werden vernield en er werd ook graffiti gespoten.  En nu was de maat vol voor de burgemeester. 

Politie gaat patrouilleren

"We beseffen dat het een moeilijke tijd is voor jongeren door het coronavirus, maar vandalisme kunnen we echt niet tolereren", zegt burgemeester Maarten Mast. Daarom zal het skatepark zeker tot en met zondag 7 maart gesloten blijven. Agenten van de politiezone AMOW gaan er patrouilleren en een oogje in het zeil houden. "Er zijn ook al verschillende boetes uitgeschreven van 250 euro. De gemeente Merchtem kent geen samenscholingsverbod, maar als de situatie niet verbetert, komt er zo'n verbod", zegt burgemeester Mast nog.

Meest gelezen