Politie zet speciaal opgeleid responsteam in bij gevaarlijke situaties

De politiezones in het zuidwesten van Limburg zetten vanaf morgen een speciaal opgeleid responsteam in. Zo'n team komt tussen bij gevaarlijke situaties en ter ondersteuning van de agenten ter plekke.

Het team bestaat uit twee ploegen met telkens drie agenten die rondrijden  in een anoniem voertuig, en ze dragen geen politie-uniform. Een responsteam kan bijvoorbeeld ingezet worden bij gevaarlijke situaties  zoals bij zware vechtpartijen en wanneer er wapens worden gebruikt. 

"De politiemensen die in dat team zitten zijn speciaal opgeleid en bewapend, en ze worden opgeroepen om hun collega's die als eerste ter plaatse zijn, te ondersteunen" zegt Dorien Baens van de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH). "Ook in onze politiezone hebben we te maken met geweld en gevaarlijke incidenten, en zowel voor de veiligheid van onze eigen politiemensen als voor die van de burgers, is het geen overbodige luxe, om zo'n speciaal opgeleid team constant op de baan te hebben", besluit Baens.

Dit snelle responsteam zal actief zijn in de politiezones in het zuidwesten van de provincie.

Meest gelezen