OPENDOEK VZW

Spots op West in coronajasje deze zomer in Westouter 

Terwijl er nog geen concrete plannen zijn voor muziekfestivals deze zomer zal het theaterweekend "Spots op West" in Westouter wel plaatsvinden,  in een coronaproof jasje weliswaar.  De theaterkoepel OPENDOEK lanceert zo een relanceplan voor amateurtheater in Vlaanderen en Brussel.

OPENDOEK blijft na een jaar corona niet bij de pakken neerzitten en lanceert de campagne "Toch theater". De koepel voor amateurtheater bereidt zich voor op een zomer die nog niet zal zijn zoals in 2019, maar waar toch al één en ander mogelijk zal zijn. Hun zomerfestivals Spots op West in Westouter, Toekoer in Hasselt en Merde! in Aarschot krijgen een coronaproof jasje. 

Theaterweekend in Westouter

"Het wordt niet het gewone Spots op West zomerfestival zoals we al bijna 20 jaar organiseren in Heuvelland", vertelt Frank Verdru. "Het wordt een theaterweekend onder de noemer "Toch Theater".  Elke dag gaan er verschillende theaterwandelingen door. 's Avonds is er een avondvullende theatervoorstelling in openlucht of binnen in een grote loods. Daarna sluiten we af in een open tent op de dorpsontmoetingsplaats met een hapje en drankje waar we ook een miniconcertje zullen organiseren. Geen dansmuziek, maar muziek om van te genieten."

Het zomerweekend vindt plaats van 8 tot en met 11 juli in Westouter.

Gevleugelde stad Ieper afgelast

Het festival De Gevleugelde Stad in Ieper wordt dan weer afgelast. April is te vroeg om zo'n groot internationaal festival te houden, zegt de organisatie. De gevleugelde stad is een promotiefestival voor circus- en straattheatervoorstellingen. Er komt wel een online editie om de artiesten en gezelschappen te promoten.

 

Meest gelezen