2 Antwerpse game-ontwikkelaars halen 1,2 miljoen euro op via crowdfunding: "Ongelooflijk, we hadden maar 45.000 nodig"

Dungeon Alchemist is een ongeziene hype in de online fantasy-wereld. Op amper een paar dagen tijd wisten de twee Antwerpse bedenkers meer dan 1 miljoen euro op te halen via crowdfunding. "We hebben echt een niche ontdekt. Mensen die graag fantasybordspelen spelen, willen dit nu online doen door corona", zegt programmeur Karel Crombecq op Radio 2 Antwerpen.

Het verhaal van Dungeon Alchemist leest als een fantasysprookje dat realiteit wordt. "Een paar dagen geleden hebben we onze crowdfunding online gezet. We mikten op 45.000 euro", zegt de Borgerhoutse programmeur Karel Crombecq in "Start Je Dag". Dat doel was in amper 3 uur tijd bereikt. "Op dit moment zitten we aan 1,2 miljoen euro en een kleine 30.000 mensen die ons willen steunen. We beseffen nog niet goed wat er allemaal gebeurt. We moeten Dungeon Alchemist nog ontwikkelen. Het is nog niet beschikbaar en toch willen zoveel mensen ons steunen en het gebruiken." 

Met vrienden fysiek een fantasy bordspel spelen kan niet meer. Dungeon Alchemist biedt de oplossing

Karel Crombecq

Corona in de Dungeon

Samen met grafisch designer Wim De Hert uit Schoten heeft Crombecq een gat in de onlinemarkt gevonden. "Dungeon Alchemist is eigenlijk geen game maar een tool waarmee je online eenvoudig een prachtig fantasy-spelbord kan ontwerpen. Ons platform is gebaseerd op het populaire Dungeons & Dragons, een heel bekend spel in de role-playing-wereld. Iemand - de dungeonmaster- maakt dan een echt bordspel met een kaart en regels voor de andere spelers. Door corona kan dat niet meer fysiek gebeuren. We merken nu met onze crowdfunding dat wereldwijd spelers van die bordspelen op zoek zijn naar een online alternatief. Veel mensen uit België steunen ons maar de grootste markt is de Verenigde Staten." (Meer onder de foto)

Nog geen miljonairs

Dungeon Alchemist moet in het tweede deel van 2021 klaar zijn. "Wim en ik zagen dit eigenlijk als een zijproject. We hebben allebei nog andere jobs en projecten. Maar dat miljoen euro zal daar mogelijk iets aan veranderen", vertelt Crombecq op Radio 2. "Of we nu miljonair zijn? Neen, dit geld gaat naar de ontwikkeling, mogelijk schakelen we extra mankracht in. We moeten ook belasting betalen op de inkomsten via crowdfunding dus niet alles komt bij ons terecht. Eén ding is alvast zeker: met zoveel mensen die ons steunen is er toch wat extra druk en moet de lat erg hoog liggen."

Meest gelezen