Getty Images

Wandelcentrale haalt mensen uit  isolement door wandelduo's te vormen: "Al 10 keer samen gaan wandelen"

Om mensen uit hun sociaal isolement te halen tijdens de coronacrisis heeft de organisatie Avansa de Wandelcentrale opgericht. 100 mensen hebben zich aangemeld en daarmee zijn uiteindelijk 40 wandelduo's gevormd.

Greet (fictieve naam) is een van de mensen die zich kandidaat stelde bij de Wandelcentrale. "Tja, tijdens deze coronacrisis is het niet gemakkelijk om iets te vinden om nog buiten te komen", vertelt ze. "Maar ik ben blij dat ik de stap gezet heb." 

We zijn geen grote babbelaars, maar het gaat toch, heel spontaan

De afgelopen weken is Greet al een tiental keer op uitstap geweest met haar wandelmaatje. "We wandelen dan anderhalf uur, soms twee uur en dat doet deugd. We zijn niet meteen grote babbelaars, maar het gaat toch, heel spontaan." 

Tot nu toe hebben al 100 mensen zich aangemeld bij de Wandelcentrale en daarmee zijn uiteindelijk 40 wandelduo's gevormd, vooral in Hasselt, Maasmechelen en Herk-de-Stad.  Meer informatie over het initiatief vind je op de website van Avansa, het vroegere Vorming Plus.

Meest gelezen