Wijkagent in Menen gaat niet akkoord  met politiecontrole van collega's in ijssalon

In Menen heeft een wijkagent zich verbaal tegen z'n eigen collega's gekeerd toen die vrijdag een corona-controle hielden in een ijssalon. De politiezone Grensleie en het stadsbestuur van Menen zitten verveeld met de zaak. 

De politie was afgelopen weekend getipt dat de uitbater van een ijssalon in de Barakken ook alcohol verkocht aan klanten en dat mag niet. Toen agenten de zaak controleerden, was dat niet naar de zin van de wijkagent, die op dat moment niet van dienst was. Nadien bleef hij ook via de sociale media kritiek leveren op z'n collega's. 

Sereen debat

De burgemeester van Menen en de korpsleiding zitten erg verveeld met de zaak, zegt politiewoordvoerder Stefaan Vannieuwenhuyse: "Wij kennen die wijkagent, dat is iemand die goed werk levert, de Barakken goed kent, meeleeft met die buurt en ook gewaardeerd wordt door de wijkbewoners. Blijkbaar had hij het persoonlijk zeer moeilijk met het optreden van zijn collega's vrijdag. Hij heeft zich ook met de controle gemoeid, wat niet leuk is uiteraard."

We hebben andere katten te geselen, het is belangrijk dat de vrede in het korps snel terugkeert
Stefaan Vannieuwenhuyse, politiewoordvoerder

In eerste instantie zal er met de man gepraat worden. "Dat is iemand die we waarderen, waar we ook bekommerd om zijn", zegt Vannieuwenhuyse nog. "Dus we hopen op een serene manier het debat te kunnen voeren en hem duidelijk te maken dat alcohol verkopen aan een ijsjeskraam iets anders is dan in pakweg een tabakszaak. Hopelijk is de zaak daarmee dan afgesloten. We hebben nu echt wel andere katten te geselen. Het is belangrijk dat de vrede in het korps terugkeert, dit moet dus stoppen."

Meest gelezen