19 agenten politiezone Vilvoorde en Machelen krijgen vaccin van overschotten: "Snel gaten in de reservelijsten opvullen"

In het vaccinatiecentrum Bolwerk in Vilvoorde krijgen mensen uit de zorg momenteel een spuitje. Als die niet komen opdagen, wordt de reservelijst geraadpleegd, maar daar staan vaak zorgverleners op die al een spuit gekregen hebben op het werk. "Om het vaccin niet verloren te laten gaan, moeten er dan snel andere kandidaten gezocht worden", zegt burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A). Daarom werd de  politie op die lijst gezet. 

"Er zijn een aantal categorieën van mensen die prioritair aan bod komen, zoals de politiezone Vilvoorde-Machelen (VIMA), omdat die zeer snel ter plekke kan zijn want die rijden sowieso rond in de stad", zegt Bonte. "Het komt er dus op neer dat als er in de vooravond rond 17:00u vastgesteld wordt dat als er 20 vaccins over zijn, dat we dan gaan kijken wie we zo snel mogelijk kunnen mobiliseren."

Agenten moeten snel gevaccineerd worden volgens Bonte, omdat ze makkelijk besmet geraken door de vele contacten met burgers. 19 agenten kregen nu een eerste prik, in totaal beschikt de politiezone Vilvoorde-Machelen (VIMA) over een 150-tal operationele manschappen. Momenteel is vaccinatiecentrum het Bolwerk wel dicht, omdat er pas op 11 maart nieuwe vaccins worden verwacht.

Meest gelezen