AZ Rivierenland zet nieuw gebouw op campus Rumst

Het ziekenhuis AZ Rivierenland campus Rumst is begonnen met de bouw van een nieuw gebouw. Het oude gebouw bestaat al meer dan 60 jaar. "De nood was hoog", zegt Michel Craninx van de medische raad van AZ Rivierenland. "Het nieuwe ziekenhuis zal vooral dienstdoen voor oncologie en geneeskunde, zodat in het oude gebouw de nadruk komt te liggen op chirurgie." 

In Rumst is de eerste steen van het nieuwe gebouw van AZ Rivierenland gelegd. Volgens Michel Craninx, lid van de medische raad van AZ Rivierenland, komt dat geen moment te vroeg: "De nood was hoog, dus we zijn blij dat de bouw gestart is." AZ Rivierenland was al een tijdje bezig met het renoveren van de gebouwen op campus Rumst, maar nu komt er dus ook een nieuw gebouw bij.

De nood was hoog, dus we zijn blij dat de bouw gestart is

Michel Craninx, AZ Rivierenland

Het nieuwe ziekenhuis zal volgens Craninx enkele taken van het oude gebouw overnemen: "Het nieuwe gebouw moet vooral dienstdoen als dagziekenhuis voor geneeskunde en oncologie. Hierdoor komt in het oude gebouw de nadruk te liggen op chirurgie."

Volgens Craninx hebben de werken geen impact op de werking van het ziekenhuis. Over anderhalf jaar zou alles klaar moeten zijn. De kostprijs van het hele project bedraagt 14 miljoen euro. Naast Rumst heeft AZ Rivierenland ook een campus in Bornem en in Willebroek. Die van Bornem is enkele jaren geleden al volledig vernieuwd. In Willebroek zijn ze bezig met renovatiewerken en ook daar zouden ze over anderhalf jaar klaar zijn. 

Meest gelezen