Videospeler inladen...

BEKIJK: Werkloos door coronacrisis in de evenementensector? Meteen de handen uit de mouwen in de bouw

De evenementensector zal na de coronacrisis te weinig ervaren personeel hebben. Veel werkloze werknemers zijn op iets anders overgeschakeld. Zo heeft een aannemersbedrijf 24 podiumbouwers en geluidstechnici aangeworven, en niet iedereen wil naar zijn oude baan terug. De evenementensector vreest dat buurland Nederland het beter aanpakte door mensen met loonsubsidies te overtuigen om hun job niet op te geven.

Hoeveel mensen de evenementensector de rug toegekeerd hebben, daarover kregen we geen precieze cijfers in handen. Maar de trend wordt bevestigd door onder meer de VDAB en de bouwsector. 

Bekijk de journaalreportage: (lees daaronder verder)

Videospeler inladen...

Nu er zoveel personeel vertrokken is, zijn heel wat evenementenbedrijven hun ervaring en expertise kwijt. "En de waarde van onze bedrijven zijn juist onze mensen," zegt Bruno Schaubroeck, woordvoerder van de sector:

Videospeler inladen...

Meest gelezen