Brexit-helpdesk draait op volle toeren: "Meeste vragen komen uit West-Vlaanderen en Antwerpen"

De brexit is nu dik 2 maanden een feit en dat merken ze bij de brexit-helpdesk, want die draait op volle toeren. De meeste vragen blijken uit West-Vlaanderen en uit Antwerpen te komen. 

Door de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie moeten onze bedrijven nu veel meer douanepapieren invullen om goederen in en uit te voeren. In 2018 werd de brexit-helpdesk opgericht. Ondertussen hebben ze daar al meer dan 600 vragen ontvangen. Sinds 1 januari is het aantal sterk gestegen.

West-Vlaanderen en Antwerpen

N-VA-volksvertegenwoordiger Maaike De Vreese heeft de cijfers opgevraagd bij Vlaams minster van Economie Hilde Crevits (CD1V). En de meeste vragen blijken uit West-Vlaanderen en uit Antwerpen te komen. "Er zijn heel wat vragen binnengekomen over de Britse invoerformaliteiten. Wat zijn de Britse douane-aspecten en is er ergens een invoer van btw. Wat moet er precies betaald worden?"

"Na de brexit zagen we dan dat er vragen werden gesteld over het recent afgesloten verdrag. Heel wat vragen werden doorgespeeld en echt door specialisten behandeld, om een op maat gemaakt antwoord te geven aan onze bedrijven", zegt Maaike De Vreese.

Meest gelezen