HANS PUT

Coronabesmettingen in scholen voortaan snel in kaart gebracht dankzij sneltestcentra: "Resultaat na 15 minuten bekend"

In Limburg worden momenteel 6 sneltestcentra uitgebouwd. Het is de bedoeling dat leerlingen en leerkrachten zich daar kunnen laten testen, als ze in contact kwamen met iemand die besmet is met corona. 

De sneltestcentra zijn een initiatief van de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB's), maar de tests worden afgenomen door vrijwilligers van het Rode Kruis. Die mensen hebben daar een speciale opleiding voor gekregen. 

In Beringen is het sneltestcentrum ingericht in de kelder van het CLB. "Normaal gezien weten we na 15 minuten al het resultaat van zo'n test", vertelt Tibo Oeyen Maex. "Alleen wie uitgenodigd is, kan een test laten afnemen. Het is echt bedoeld voor leerlingen en leerkrachten die op school een hoog risicocontact hebben gehad."

Verspreid over Limburg

Er zijn ook sneltestcentra in Genk, Hasselt, Pelt, Sint-Truiden en Bocholt. Volgende week openen er ook in Maasmechelen, Maaseik en Tongeren.  

Op dit moment is er nog een tekort aan vrijwilligers in Limburg, dus als je interesse hebt, kan je je aanmelden via de website van het Rode Kruis.

Meest gelezen