Dilbekenaar krijgt brief van koningspaar voor opruimactie aan monument Albert I

Pascal Mathieu uit Dilbeek heeft een brief van koning Filip en koningin Mathilde gekregen. Met de brief wil het koningspaar Mathieu en zeven andere vrijwilligers bedanken voor de opruimactie aan het Albert I-monument in Marche-les-Dames.

In 1934 kwam voormalig koning Albert I om het leven in Marche-les-Dames. Het monument op de site van het ongeval was jarenlang een bedevaartsoord. Maar nu, 87 jaar later, lag de site er overwoekerd bij. Enkele foto's op sociale media overtuigden Dilbekenaar Pascal Mathieu om de site op te ruimen en die opruimactie is het koningshuis niet ontgaan. 

Koninklijke brief

Begin deze week kreeg Mathieu een brief in de bus van koning Filip en koningin Mathilde. "De brief is geschreven door Thierry Vandeveld, het hoofd van het militair huis van de koning", vertelt Pascal Mathieu. "Hij schreef dat hij door het koningspaar gevraagd werd hun dank te betuigen voor de ontzaglijke taak die ik samen met andere vrijwilligers had verricht." 

Bijzonder om van de achterkleinzoon van Albert I een brief te krijgen

Pascal Mathieu

Pascal Mathieu bracht meteen de andere vrijwilligers op de hoogte van de brief. "Deze brief is natuurlijk een opsteker voor ons allen. Het was natuurlijk al leuk dat de media onze actie al hadden belicht. Maar als je dan ook nog van de achterkleinzoon van Albert I een reactie krijgt, dan is dat erg motiverend om in de toekomst nog meer van hetzelfde te doen.

Meest gelezen