Volkstoeloop aan Scheldebocht in Antwerpen: park tijdelijk afgespannen met linten

In het Droogdokkenpark aan de Scheldebocht in Antwerpen was het vanavond even heel druk, waardoor de politie moest ingrijpen. Naar schatting waren er op een bepaald moment zo'n 1.000 personen aanwezig. De politie heeft de plaats tijdelijk afgespannen met linten, waarop de meesten het park spontaan hebben verlaten. 

In Antwerpen gingen velen vanavond nog even naar buiten om te genieten van het goede weer. Aan de Scheldebocht hield niet iedereen zich daarbij aan de coronamaatregelen. Er waren bijvoorbeeld een aantal groepjes met meer dan 4 personen samengekomen. Aan hen moest de politie vragen om het park te verlaten, maar op camerabeelden was te zien hoe sommigen terugkwamen eens de politie was vertrokken. 

Om te vermijden dat er nog meer mensen naar het park zouden afzakken, heeft de politie de plaats met linten afgespannen. "Op een gegeven moment werd het te druk om afstand te kunnen houden. Daarop is beslist om het park af te sluiten met linten, zodat er vooral geen extra mensen meer konden bijkomen", vertelt politiewoordvoerder Willem Migom. "De linten hebben ervoor gezorgd dat een groot aantal mensen het park spontaan heeft verlaten. Zo kon de rust wederkeren en konden de maatregelen weer worden nageleefd."

De politie hield de situatie daarna nog verder in de gaten. Na ongeveer een uur werden de linten rondom het park weer weggehaald, zodat parkgangers er morgenvroeg zonder problemen kunnen langswandelen. 

Meest gelezen