Katoen Natie investeert fors in haven van Uruguay

Het bedrijf Katoen Natie uit de Waaslandhaven investeert ruim 400 miljoen euro in de uitbouw van een containerterminal in de haven van Montevideo, de hoofdstad van Uruguay in Zuid-Amerika. Bijna alle ingenieurs van het Wase bedrijf gaan eraan meewerken. Op termijn kan die investering zorgen voor meer werkgelegenheid in de Waaslandhaven. 

Grootse plannen

Katoen Natie gaat de haven in Montevideo, hoofdstad van Uruguay, mee uitbouwen tot de meest moderne containerterminal van Zuid-Amerika. De capaciteit zal ook fors verhogen, waardoor er grotere containerschepen terecht zullen kunnen. Dat zegt Gerolf Annemans, CEO Port Operations van Katoen Natie. "We hebben met de regering van Uruguay een akkoord bereikt voor de aanleg van twee nieuwe kaaimuren van 700 meter lang. We gaan ook 22 hectare grond winnen op zee, en gaan zo meewerken aan de bouw  van de grootste terminalhaven van het land "

De Zuid-Amerikaanse haven is nu al voor containerrederijen een belangrijke hub, een knooppunt."We willen in de toekomst ervoor zorgen dat de allergrootste schepen in de haven kunnen aanmeren", zegt Annemans nog. 

Interessant voor de Waaslandhaven

Dergelijke investeringen zijn ook goed voor het bedrijf in de Waaslandhaven. "Een groot deel van de ingenieurs zijn nu al betrokken bij de bouw van de nieuwe terminal. We hopen dat het in de toekomst ook direct en indirect kan zorgen voor een toename van de werkgelegenheid in de Waaslandhaven", zegt Annemans nog. 

Het gaat hier om een unieke investering van Katoen Natie, een van de grootste van de afgelopen jaren 

Voor de haven van Montevideo is het de grootste investering in de geschiedenis van hun haven. Daar ligt vooral de ambitie om de containerhaven verder uit te bouwen. Katoen Natie hoopt zo snel mogelijk de werken te kunnen opstarten, maar rekent toch op een vijftal jaren vooraleer alles operationeel is. 

Meest gelezen