Muziekbos (Virtueel Ronse)

Muziekbos in Ronse populairste bestemming voor wandelaars in Oost-Vlaanderen, fietsers verkiezen Leiestreek

De Muziekbosroute in de Vlaamse Ardennen was het voorbije coronajaar de populairste wandelroute in Oost-Vlaanderen. De Leiestreekroute tussen Deinze en Gent was dan weer het populairst bij fietsers. “Het is precies alsof je door een schilderij fietst daar“, zegt Steven De Backer van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Door de coronacrisis zijn er het voorbije jaar veel nieuwe wandelingen en fietsroutes bij gekomen in Oost-Vlaanderen. Dat blijkt uit de rondvraag van Radio 2 bij alle burgemeesters. Wandelen is de hype van het voorbije coronajaar. En we zijn ook meer gaan fietsen. De meeste gemeenten in onze provincie hebben daarom nieuwe wandel- en fietsroutes uitgestippeld. 

Meest gedownloade routes

Het Muziekbos in Ronse bleek het afgelopen jaar de populairste plek voor wandelaars. De Leiestreekroute tussen Deinze en Gent scoorde het best bij fietsers. “Over het algemeen kan je stellen dat wandelaars graag wandelen in bossen, terwijl fietsers eerder het water gaan opzoeken“, zegt Steven De Backer van Toerisme Oost-Vlaanderen. Hij baseert zich daarvoor op de downloadcijfers van de aangeboden fiets –en wandelroutes.

De reden waarom juist die routes zo populair zijn moeten we volgens De Backer niet te ver gaan zoeken: “De Leiestreek heeft een fantastisch mooie kronkelende rivier, die loopt door een landelijk gebied. Ook het kasteel Ooidonk ligt op dat traject. Het is precies alsof je door een schilderij fietst daar.” 

De populariteit van het Muziekbos daarentegen, komt er volgens De Backer vooral door zijn sprekende naam. “Op zich werden alle bosroutes veel gedownload. Dan denk ik aan de routes in het Kluisbos, het Brakelbos en ga zo maar door. Die zijn bijna even populair", besluit De Backer.

Meest gelezen