Ook burgemeesters hebben last van coronakilo's: "Meesten komen 3,5 kilo bij, burgemeester Herne valt 8 kilo af"

De Vlaams-Brabantse burgemeesters zijn tijdens het voorbije coronajaar gemiddeld 3,5 kilo bijgekomen. Dat blijkt uit onze rondvraag bij alle burgemeesters naar aanleiding van 1 jaar coronacrisis. Uitzondering is de burgemeester van Herne, Kris Poelaert (CD&V). Hij is 8 kilo afgevallen tijdens het afgelopen coronajaar. 

Uit onze bevraging rond 1 jaar corona bij onze burgemeesters, blijkt dat een kwart van hen last heeft van extra coronakilo's. Maar burgemeester Kris Poelaert van Herne is 8 kilo kwijt. 

Er zijn nu geen eetfestijnen en pensenkermissen meer

"Als burgemeester heb je nu geen weekendactiviteiten meer, want er zijn geen eetfestijnen en pensenkermissen meer", zegt burgemeester Kris Poelaert. "En normaal hebben wij toch zeker een à twee eetfestijnen per weekend, soms zijn er dat zelfs vier. Dat maakt dat we nu meer tijd hebben. Ik vul die vrije tijd in met sporten en ik ben ook meer op mijn voeding gaan letten. Ik ga nu vaak met de fiets naar het gemeentehuis en af en toe ga ik ook lopen."

Mijn vrouw tikt mij af en toe op de vingers

"Ik ben vanmorgen nog eens op de weegschaal gaan staan en weeg nu 82,5 kilo", vertelt burgemeester Poelaert. "Er zijn bijna 8 kilo af want ik woog 90 kilo. Ik hoor dat de meeste van mijn collega-burgemeesters zijn bijgekomen. Waarschijnlijk zijn die door hun partner meer in de watten gelegd dan ik (lacht). Want mijn vrouw geeft mij sinds het begin van corona een gezond ontbijt en ze tikt me ook af en toe op de vingers. Maar daardoor sta ik er nu ook meer bij stil, vroeger at ik soms snel iets in de auto en ik probeer nu meer te genieten van mijn eten."

Fysieke leeftijd

Poelaert is van plan om het sporten en het gezonder eten ook na corona vol te houden. "Ik voel me nu veel beter, zowel fysiek als mentaal. Ik heb mijn conditie ondertussen ook laten testen, en mijn fysieke leeftijd laten berekenen. Daaruit blijkt dat ik 39 jaar ben, terwijl ik er eigenlijk 49 ben. Dat kan mij alleen maar motiveren om verder te doen en nog jonger te worden."

Meest gelezen