Cor Vos

Organisatoren Grote Prijs Jean-Pierre Monseré willen grote volkstoeloop vermijden komend weekend

De organisatoren van de wielerwedstrijd Grote Prijs Jean-Pierre Monseré nemen maatregelen om te vermijden dat er publiek opduikt langs het parcours. Dat is verboden. Organisator Rino Vandromme wil beelden zoals tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne vermijden. 

Tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne vorige zondag stonden er in het centrum van Kortrijk honderden mensen te dicht bij elkaar. De organisatie van de GP Jean Pierre Monseré wil er alles aan doen om samenscholingen te vermijden.

Met een affichecampagne en via de pilootwagens wil de organisatie een volkstoeloop vermijden nu zondag. "We gaan overal affiches hangen met de boodschap dat de omloop verboden is voor het publiek. We gaan ook  met onze pilootwagens via de luidsprekers mensen aanspreken die langs de kant van de weg staan en vriendelijk vragen om afstand te houden en eventueel het parcours te verlaten", zegt organisator Rino Vandromme.

De organisatie is wel niet bevoegd om boetes uit te schrijven, enkel de politie kan dat doen. "We zijn inderdaad niet bevoegd om mensen weg te jagen. We hebben oproepen gelanceerd via sociale media en we hopen dat de mensen thuis blijven en naar de koers kijken op tv", vult Rino Vandromme aan.

 

Via de luidsprekers van de pilootwagens zullen we toeschouwers vragen om het parcours te verlaten

organisator Rino Vandromme

Ook startzone hermetisch afgesloten

Vorige jaren was de startzone in Hooglede een gezellige plaats waar de ploegbussen stonden opgesteld en je een praatje kon maken met de renners. Dit jaar kan dat uiteraard niet. "We wijken uit naar het domein Vossenberg dat hermetisch wordt afgesloten. Iedereen die op het domein komt, wordt gecontroleerd en moet een sneltest ondergaan", zegt de organisator.  

10de editie helaas in mineur

De Grote Prijs Jean-Pierre Monseré 2021 moest een bijzondere editie worden. Niet alleen is het de tiende editie, het is dit jaar ook vijftig jaar geleden dat Monseré om het leven kwam tijdens een kermiskoers in Retie. "We hopen dat we deze zomer iets kunnen organiseren in samenwerking met de stad en met het wielermuseum Koers. Ik ben vooral blij dat we kunnen koersen en dat onze wedstrijd zondag getoond wordt op Sporza en Eurosport."

 

Meest gelezen