Oudste brandweerman van Limburg in de bloemetjes gezet: "Hij is een voorbeeld voor velen"

Gisteren werd de oudste brandweerman van Limburg in de bloemetjes gezet in de brandweerschool in Genk. Roger Stappers komt uit Maasmechelen en zit al meer dan vijftig jaar bij de brandweer in Eisden. Volgende maand wordt hij 67 en stopt hij ermee. Hij werd persoonlijk bedankt door de minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.

Roger Stappers stopt na vijftig jaar vrijwilligerswerk bij de brandweer  en werd daarom gisteren in de bloemetjes gezet. Minister Annelies Verlinden (CD&V) zakte speciaal af naar Limburg om hem persoonlijk te bedanken. 

Met een bordje 'Vrijwilliger bedankt' en bloemetjes werd Stappers onthaald in de brandweerschool in Genk. “Het is voor mij een hele eer om aan de oudste brandweerman van Limburg iets te mogen geven. Hij is dan ook een voorbeeld voor velen. Het is  belangrijk dat er rolmodellen zijn om jonge mensen aan te trekken voor de brandweer", zegt minister Verlinden. 

Vrijwilligers bij de brandweer blijven nodig

Daar sluit Stappers zich bij aan. Hij wil een oproep doen aan de jongeren om een taak als brandweervrijwilliger te overwegen. “Zonder vrijwilligers zou de brandweer niet zijn wat het vandaag is. Ze zullen nodig blijven", zegt Stappers. 

(Lees verder onder de foto)

Essentiële, maar risicovolle taak

Volgende maand wordt hij 67 en zal hij stoppen na vijftig jaar vrijwilligerswerk bij de brandweer van Eisden. Dat is met pijn in het hart, want hij weet van geen ophouden.  “Nee en daar mogen wij heel dankbaar voor zijn. Het is toch een risicovolle taak", zegt minister Verlinden. “Vrijwilligers zijn essentieel om de brandweerkorpsen te doen functioneren dus het is fantastisch om te zien dat iemand zo’n belangrijk deel van zijn leven aan de brandweer spendeert."

Toch blijft Stappers erg bescheiden. “Het is fijn om zo erkend te worden, maar dit is niet alleen voor mij, maar voor alle vrijwilligers in België."

Meest gelezen