Sint-Martens-Latem wil inwoners nog meer thuis aan het sporten krijgen

In de rondvraag van Radio 2 over 1 jaar corona, zeggen heel wat Oost-Vlaamse burgemeesters dat ze het voorbije jaar moeilijk vonden om hun inwoners telkens opnieuw zaken te moeten verbieden. Daarom hebben de meeste gemeenten wel geprobeerd om hun inwoners toch de nodige ontspanning te bieden. Zo kunnen de inwoners van Sint-Martens-Latem gratis sportmateriaal uitlenen om thuis te sporten.

Door de aanhoudende corona-crisis mogen heel wat zaken niet meer. Niet meer op café of restaurant. Sport en vrije tijd kunnen ook niet zo maar, en zijn aan bepaalde corona-regels verbonden. Maar het valt op in onze enquête dat de burgemeesters wel geprobeerd hebben om (ondanks al die corona-maatregelen) toch voor de nodige ontspanning te zorgen voor hun inwoners. Zo kocht Sint-Martens-Latem op het moment dat sporten in een sportzaal niet meer mocht, sportmateriaal aan dat de inwoners gratis kunnen lenen om thuis te sporten.

Door corona moesten we vanalles verbieden, dus daarom wouden we ook iets positief doen voor onze inwoners

Agnes Lannoo, Burgemeester van Sint-Martens-Latem

Burgemeester Agnes Lannoo had er moeite mee dat veel zaken niet mochten voor de inwoners van haar gemeente: "Corona was zo negatief. We moesten vanalles verbieden.  En daarom hebben we nagedacht over iets positiefs voor onze inwoners: Wat kunnen we doen nu ze niet meer in onze sporthal mogen sporten door corona? En zo kunnen zij nu gratis een sportbox lenen."

In die sportbox zit sportmateriaal voor 14 verschillende sporten, zoals basketbal, badminton, ropeskipping, volleybal, golf en petanque. "Ze moeten die box een dag vooraf reserveren, en mogen het sportmateriaal 14 dagen houden. De bedoeling is dus dat ze er thuis mee aan de slag gaan, in hun eigen tuin en eigen bubbel. Zo kunnen ze coronaveilig sporten.”

Ideaal tijdens mooi weer

Ondertussen hebben al heel wat inwoners van Sint-Martens-Latem de sportbox in huis gehaald. “En nu het mooi weer is, gaan we onze sportbox opnieuw volop promoten”, zegt de burgemeester. “Ideaal voor wie tijdens de voorbije winter wat coronakilootjes is bijgekomen.”

De gemeente kocht tijdens het voorbije coronajaar ook een tiental kano’s aan, zodat nog meer inwoners op de Leie kunnen varen. Die kosten 15 euro voor een halve dag.

Meest gelezen