AFP or licensors

17 Vlaamse ski-organisaties annuleren groepsreizen in de paasvakantie

Zeventien Vlaamse ski-organisaties annuleren al hun georganiseerde groepsreizen voor de rest van het skiseizoen, dus ook in de paasvakantie. Dat laten ze weten in een persbericht. Ze doen dat omdat ze geen versoepelingen inzake niet-essentiële reizen verwachten en omdat de situatie in de skilanden volgens hen weinig perspectief biedt.

Slecht nieuws voor wie van plan was om dit skiseizoen een georganiseerde reis te maken via Aktief-ski, Arena Travel, Axion Ski, Carolus Ski, Famiski, JOSKReizen, Skifriends, Skiworld, Snowdream, Snowfriends, SnowMania, SnowPlus, Sporty Ski, Staes Skivakanties, Tramontana, Travelwhite of VOS Travel: deze 17 organisaties annuleren alle georganiseerde groepsreizen voor de rest van het seizoen, dus ook in de paasvakantie.

BEKIJK hier het verslag uit "Het Journaal"
(en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Ze doen dat omdat ze op het Overlegcomité van komende vrijdag geen versoepelingen op vlak van niet-essentiële reizen verwachten. "We willen de mensen niet aan het lijntje houden", zegt Els De Sloovere van Tramontana Reizen in Waregem.

"Daarenboven biedt de situatie in onze gastlanden als Italië, Oostenrijk en Frankrijk ook weinig perspectief", schrijven de organisaties in een persbericht. Eerder annuleerden dezelfde organisaties al alle georganiseerde groepsreizen in de krokusvakantie.

"De meeste reizigers zijn reeds persoonlijk op de hoogte gebracht en elke reisorganisatie verbindt zich ertoe dat elk dossier snel zal worden afgehandeld. Uit de vele reacties die we mochten ontvangen mogen we concluderen dat elke reiziger begrip heeft voor deze beslissing en - vooral - onze snelle en duidelijke communicatie naar waarde weten te appreciëren."

"In heel deze crisis heeft onze sector zich steeds heel volgzaam en zéér begripvol tegenover onze overheid opgesteld, dit in tegenstelling tot andere getroffen sectoren die zich véél meer lieten horen. Integendeel zelfs, onze sector heeft steeds zijn volle verantwoordelijkheid genomen en gedwee de aanbevelingen opgevolgd en doorgevoerd. Wij rekenen er op dat de politiek nu ook zijn volle verantwoordelijkheid neemt wat betreft de vaccinatiecampagne en de exit-strategie, zodat we volgende winter opnieuw voluit kunnen gaan." 

Meest gelezen