Studio 100 werkt aan een nieuwe spektakelmusical: "Red Star Line"

Hoewel theaters momenteel gesloten zijn, maakt Studio 100 opnieuw plannen voor de toekomst. Het productiehuis heeft vandaag bekendgemaakt dat ze volop bezig zijn met de uitwerking van nieuw totaalspektakel. De titel, "Red Star Line", zegt meteen alles over de inhoud. De Red Star Line was op het einde  van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw een rederij op Het Eilandje in Antwerpen van waaruit een massa mensen naar Amerika zijn vertrokken, op zoek naar een beter leven. "Het is een verhaal over migratie dat nog altijd brandend actueel is", legt Hans Bourlon van Studio 100 uit op Radio 2 Antwerpen.

"Net als met onze musicals "14-18", "40-45" en "Daens" proberen wij met Studio 100 de mensen een spiegel voor te houden als het gaat om mensen die op zoek zijn naar een beter leven", vertelt Hans Bourlon, topman bij Studio 100 in Schelle. "Migratie is een thema waar wij nu in Vlaanderen ook elke dag mee te maken krijgen."

Net als de vorige spektakelmusicals zal "Red Star line" gespeeld worden in het pop-up theater van Studio 100 in Puurs. "We gaan ook weer inzoomen op het verhaal van een aantal families, om van daaruit een breder kader te creëren dat de geest van de tijd meegeeft. De achtergrond is dus een groot, episch gegeven, dat er ook qua regie fantastisch en formidabel zal uitzien."

Hoop

"Door corona zijn wij nu bijna een jaar dicht, en da's natuurlijk een heel droevige gebeurtenis", wil Bourlon nog kwijt, "maar wij leven op hoop. Wij gaan ervan uit dat er een mooie toekomst is, een toekomst die wij nu volop op de rails aan het zetten zijn. We zitten nu al met een concreet scenario met alle dialogen erop en eraan."

Studio 100 wil de voorstelling ook in Nederland brengen in een aangepaste versie. Daarvoor zijn al de eerste contacten gelegd. Daar zal een Nederlandse invalshoek worden gebruikt, maar het verhaal is wel vergelijkbaar. Want ook vanuit Rotterdam zijn er veel mensen de grote plas overgestoken.

Meest gelezen