@STEFANO.MADRIGALI

Zemst luistert naar inwoners voor nieuwe zitbanken 

Gemeente Zemst wil 10 nieuwe banken plaatsen en praten daarvoor met de inwoners. Via Zemst aan Zet, een digitaal platform, kunnen Zemstenaren laten weten waar zij een nieuwe bank willen of welke ze willen aanpassen.

De gemeente wil graag burgers betrekken bij haar bankenproject. Dat zegt Burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA). "We hebben een digitaal platform gelanceerd waar mensen kunnen aangeven waar ze nieuwe banken willen of welke ze willen aanpassen. Is de bank in de buurt te groot, te klein, te dik of te dun: we horen het graag", legt Geerinckx uit. Via het platform kunnen ze ook een foto sturen van de bank in kwestie of van een leuke plek voor een nieuwe bank.  

Naar eigen zeggen speelt de gemeente zo in op de grote vraag aan meer bankjes. Binnenkort komen er al nieuwe zitplaatsen rond de petanquebaan in Elewijt, in de Hofgrachtlaan in Hofstade en bij het Huis van het Kind in Zemst zelf. Voorlopig is het nog even wachten op de banken, want ze worden pas geplaatst na de coronacrisis.

Meest gelezen