Zweedse politie zoekt drugs, maar vindt gestolen schilderijen van Picasso, Warhol en Chagall

Bij een inval heeft de Zweedse politie schilderijen aangetroffen van Pablo Picasso, Andy Warhol en Marc Chagall. Dat gebeurde in een onderzoek naar een crimineel netwerk dat zich bezighield met een grootschalige drugssmokkel van Spanje naar Zweden. Bij diverse huiszoekingen zijn ook auto’s, horloges, sieraden en designmeubelen in beslag genomen.

Volgens Zweedse media hadden de Zweedse en Spaanse autoriteiten al twee jaar een crimineel netwerk in het vizier, dat een grootschalige drugssmokkel vanuit Spanje naar Zweden op touw zette. 

In december vorig jaar werden meerdere verdachten opgepakt, onder wie de veronderstelde leider. De man werd bij zijn huis in Helsingborg in het zuidwesten van Zweden aangehouden. 

Bij diverse huiszoekingen die daarop volgden heeft de politie kunstwerken van onder anderen Pablo Picasso, Andy Warhol en Marc Chagall aangetroffen. Het is nog niet duidelijk om welke werken het gaat. Ze zouden vanuit Spanje naar Zweden vervoerd zijn.

Behalve de kunstwerken zijn ook auto’s, horloges, sieraden en dure designmeubelen in beslag genomen. Een aantal van de meubels werd vermoedelijk in Stockholm gestolen.

De vermeende drugsdealer is op verdenking van drugssmokkel en witwassen overgeleverd aan Spanje.

Meest gelezen