Radio 2

18 chauffeurs in quarantaine: afvalophalingen in verschillende Pajotse gemeenten geschrapt

Het coronavirus heeft toegeslagen bij afvalintercommunale Intradura. Maar liefst 18 van de 40 chauffeurs zitten momenteel thuis in quarantaine. Daardoor kunnen sommige afvalophalingen niet doorgaan in onder andere Lennik, Pepingen en Roosdaal. Inwoners kunnen wél nog terecht in de containerparken. 

Heel wat personeel kan momenteel niet werken bij intercommunale Intradura. Bijna de helft van de chauffeurs moet de komende dagen in quarantaine blijven omdat enkele collega’s besmet zijn geraakt met het coronavirus. Dat heeft natuurlijk invloed op de afvalophalingen. Vooral het papier en karton zal even niet buiten gezet kunnen worden, vertelt Inge D’hoe van Intradura. “In de omzendbrief over afvalophaling tijdens corona, hebben we aangegeven dat restafval en GFT (groenten, fruit en tuinafval) steeds moeten opgehaald worden. Papier en karton stinken niet, en dat kan PMD wel al eens doen. Daarom wordt die ook nog opgehaald. En papier en karton niet.”

Ook in Grimbergen geen ophaling

Vandaag zullen er dus geen vuilniswagens rondrijden voor het papier en karton in Pepingen, Lennik en Roosdaal. Morgen moeten ook inwoners van Grimbergen papier en karton binnen houden, ook daar is er geen ophaling. “Verder durven we nog niet te kijken, we gaan afwachten hoe alles evolueert. Maar we gaan zeker tijdig communiceren naar de gemeenten en inwoners hoe de afvalophaling zal gebeuren.” Wie niet wil wachten, kan altijd terecht in de recyclageparken.  

Meest gelezen