Google Streetview

38 jobs bedreigd bij distributiecentrum van Pfizer in Zaventem

In het distributiecentrum van farma-bedrijf Pfizer in Zaventem zijn 38 banen bedreigd. Het gaat om werknemers van een afdeling die de productie plant bij onderaannemers van Pfizer. De werknemers reageren aangeslagen, zegt de christelijke vakbond.

De directie van Pfizer wil een afdeling van het distributiecentrum in Zaventem  verhuizen naar Boekarest in Roemenië. Het gaat om een afdeling die de productie plant bij onderaannemers van het Pfizer. Door die geplande verhuis zijn 38 jobs bedreigd.  In Roemenië liggen de loonkosten namelijk heel wat lager. 

Werknemers reageren aangeslagen

"Er werken 238 mensen  in het service-center van Zaventem en die zijn allemaal volledig van de kaart door deze aankondiging", zegt Bart Deceukelier van de christelijke vakbond.  "Wij vinden het een vreemde beslissing van de directie omdat er vorig jaar nog 480 mensen zijn aangeworven in Puurs. Wij begrijpen niet dat de directie niet eerst het gesprek aangaat met mensen om transitie te doen om op een goede manier elders in het bedrijf tewerkgesteld te worden", zegt Bart Deceukelier nog.  

De directie zegt intussen dat zal bekeken worden of er in de andere vestigingen van Pfizer mogelijkheden zijn voor hertewerkstelling.

Meest gelezen