Begrafenis verongelukte Loes uit Schoten verloopt sereen, bijna 2.000 mensen nemen afscheid via livestream

Deze voormiddag is er in de Sint-Cordulakerk in Schoten afscheid genomen van Loes, het meisje van 7 dat vorige week op weg naar school verongelukte met haar fiets. De familie had opgeroepen om vandaag niet naar de kerk te komen, omdat ze in beperkte kring afscheid wilde nemen. De begrafenisplechtigheid is dan ook sereen verlopen. Zo'n 2.000 mensen volgden de plechtigheid wel via een livestream. 

De familie van de 7-jarige Loes had enkele dagen geleden al gevraagd om vandaag niet naar de uitvaart te komen, omdat ze sereen afscheid wilde nemen. Een klein aantal familieleden volgde de plechtigheid vanmorgen in de kerk en een vijftigtal andere familieleden namen afscheid vanop het nabije Kerkplein, via een groot scherm. 

Iedereen kon op voorhand bloemen afgeven aan de kerk, waarmee een bloementapijt werd aangelegd. De klasgenootjes van Loes maakten een erehaag van prikkers met eenhoorns tot aan de kerk. 

Vele mensen betuigden de afgelopen week ook al hun steun. Gisteren vond er nog een wake plaats op de Burgemeester Marnixschool in Schoten, waar Loes naar school ging. Er werden in heel Antwerpen en op sociale media ook heel veel afbeeldingen van eenhoorns verspreid, het lievelingsdier van Loes. Op de plaats van het ongeval hangen nog steeds veel bloemen en steunbetuigingen. 

Loes overleed vorige week woensdag op weg naar school. Op de Horstebaan in Schoten kwam ze met haar fiets terecht onder de aanhangwagen van een terreinwagen.

Meest gelezen